Unni Skoglund - Photography and journalism: Blog https://www.unniskoglund.no/blog en-us Unni Skoglund (Unni Skoglund - Photography and journalism) Mon, 16 Mar 2020 06:31:00 GMT Mon, 16 Mar 2020 06:31:00 GMT https://www.unniskoglund.no/img/s/v-12/u733828516-o379215696-50.jpg Unni Skoglund - Photography and journalism: Blog https://www.unniskoglund.no/blog 95 120 Skriver en journalist bedre når jobben er gøy? https://www.unniskoglund.no/blog/2012/10/engasjert-forsker Å få intervjue noen som brenner for noe syns jeg er veldig ålreit. Forsker Bjørn Gustavsen ved Sintef Energi er en slik engasjert person. Han var slettes ikke sikker på om det var noen god grunn til at jeg skulle intervjue han - han syntes ikke det var lenge siden sist han hadde blitt intervjuet. Men når jeg fikk han til å snakke om hva han holdt på med, kom engasjementet og smilene fram. Han ble nesten som en ivrig guttunge! Jeg digger når folk viser ektefølt entusiasme for det de driver med!

Jeg lurer på om journalister skriver bedre når det er morsomt å intervjue kilden? Eller om det bare gjør jobben kjekkere, men ikke har så mye innvirkning på kvaliteten på teksten?

Foto av forskeren: SINTEF

 

]]>
(Unni Skoglund - Photography and journalism) https://www.unniskoglund.no/blog/2012/10/engasjert-forsker Tue, 30 Oct 2012 10:35:04 GMT
Givende fellesskap! https://www.unniskoglund.no/blog/2012/10/givende-fellesskap Da er jeg tilbake på bloggen etter laaang pause. Nå har jeg akkurat ankommet hotellet på Gardermoen hvor vi i dag har årsmøte for Frilasnjournalistene NJ. Jeg er veldig glad for å ha dette faglige, gode nettverket med kollegaer fra hele landet! Anbefaler alle som driver for seg selv å søke nettverk for utveksling av erfaring og kunnskap. Fagforeningene er ofte gode arenaer for nettopp dette :)

 

]]>
(Unni Skoglund - Photography and journalism) https://www.unniskoglund.no/blog/2012/10/givende-fellesskap Fri, 26 Oct 2012 08:52:59 GMT
"Hvor gøy er det med strøm, lizzom?" https://www.unniskoglund.no/blog/2012/6/-hvor-g-y-er-det-med-str-m-lizzom Før jeg begynte å lage nyhetsbrev for The Norwegian Smartgrid Centre, tenkte jeg ikke stort mer på strøm enn at det var noe veldig kjekt som kom ut av stikkontakten. Vel, noe mer enn det visste jeg, må jeg innrømme. Jeg har en bestefar som bygde kraftverk og skaffet bygda, og fiskeforedlingsfabrikken sin, strøm allerede på slutten av 1920-tallet. Han var en strømpioner. Det siste halvannet året har også jeg fått en del innblikk i strøm, og smartgrid. Faktisk er det veldig interessant. Smartgrid er navnet på framtidas elektriske energisystem hvor internett og kraftnett fusjonerer. Smartgrid er noe som kommer til å influere livene til oss alle, enten vi vil det eller ikke. Ved utgangen av 2016 skal alle i kongeriket Norge ha smarte målere (AMS) i hjemmene sine. Framtidas strømsystem er med andre ord ikke langt unna. Les gjerne mer om dette i det ferskeste nyhetsbrevet jeg har lagd for Smartgridsenteret :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilde: Strøm på gammelmåten.

]]>
(Unni Skoglund - Photography and journalism) AMS The Norwegian Smartgrid Centre framtidas elektriske energisystem strømpioner https://www.unniskoglund.no/blog/2012/6/-hvor-g-y-er-det-med-str-m-lizzom Fri, 22 Jun 2012 07:15:00 GMT
Klar for påfyll! https://www.unniskoglund.no/blog/2012/6/klar-for-p-fyll I dag begynner et firedagert SKUP-kurs som jeg skal være med på. Frilansing i den nye digitale hverdagen er navnet på kurset. Otto von Münchow er kursleder og dyktige frilanskolleger som fotograf Kyrre Lien og journalist Ingvild Tennfjord skal foredra. Jeg gleder meg til noen dager i hovedstaden med faglig påfyll!

]]>
(Unni Skoglund - Photography and journalism) https://www.unniskoglund.no/blog/2012/6/klar-for-p-fyll Mon, 11 Jun 2012 06:15:00 GMT
Bloggen erklæres herved for åpnet! https://www.unniskoglund.no/blog/2012/5/blogen-erkl-res-herved-for-pnet De siste fem årene, etter et vikariat i SINTEF sin kommunikasjonsavdeling, har jeg jobbet stadig mer med forskningsrelatert stoff. Å skrive om forskning er krevende, lærerikt, og ganske ofte også spennende. I dag jobber jeg mye for ulike institutter på SINTEF, og for Det nasjonale smartgridsenteret/NTNU. For sistnevnte lager jeg et nyhetsbrev fire ganger årlig. Det er utrolig hva jeg har lært meg om kraftnett og energisystemer! Og jeg lærer stadig mere.

Å formidle noe som ikke er ens egne fagfelt kan være vanskelig. Samtidig har man den fordelen at man ikke bruker uforståelige faguttrykk, eller utelater å fortelle noe som de som jobber med fagområdet til daglig, kanskje synes er opplagt. Formidling av forskningsstoff handler for meg om å tilgjengeliggjøre. Det skal ikke være fordummende eller for tabloid, men det skal være forståelig for de som har en interesse for å lese om forskning.

Og nå tenker jeg at det er på sin plass å erklære bloggen min for åpnet! Flere innlegg om forskning, formidling og om det å drive som selvstendig næringsdrivende journalist og fotograf, vil følge!

Forsøksmåse på SINTEF SeaLab.

Bildetekst:

Denne gulfargede, utstoppede måsen, fant jeg og kameraet mitt, på et SINTEF-laboratorium på Avdeling for marin miljøteknologi. Den har vært med i et forskningsprosjekt for å kartlegge om måser var hjemmkjære eller forflyttet seg over store avstander. Derfor ble noen måser malt gule. Og ja, de fløy både nordover til Finnmark og til våre naboer i Danmark og Sverige.

Historien vil ha det til at en finnmarking ringte inn en lørdagskveld og lurte på om han hadde kikket for dypt i flaska eller om det virkelig gikk en gul måse utenfor vinduet? :)

]]>
(Unni Skoglund - Photography and journalism) NTNU Sintef energi formidling forskning journalistikk smartgrid https://www.unniskoglund.no/blog/2012/5/blogen-erkl-res-herved-for-pnet Wed, 30 May 2012 19:40:47 GMT